_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Verbinden: dat is precies waar het bij marketing om draait.

Verbinden: dat is precies waar het bij marketing om draait.

190105Beeld_bij_Verbinden_klzaterdag 05 januari 2019 16:57

Door heer Willem de Vries

Het overkwam me Oudjaarsdag. Een opdrachtgever stemde me vrolijk met zijn waardering voor mijn inzet. Ik ben nog niet zolang voor dit bedrijf aan de slag. Maar toch ontving ik een mooie fles wijn en een eigen creatie van de directeur van OCRE Offshore Services bv.  

Een ‘echte Okkes’ met een fraaie geschilderde afbeelding van twee bouten en moeren: 'omdat marketeers de verbindende factor zijn tussen (de behoefte van) afnemers en de waardepropositie van een organisatie’. En dat is precies waar het bij marketing om draait. Ook voor technische bedrijven in de maakindustrie.  

Maar in de dagelijkse praktijk hoor ik vaak managers van technische bedrijven zeggen dat ze niet aan marketing doen. Want ze hoeven geen reclame te maken. Dat laatste zou nog kunnen. Dat ze niets aan marketing doen, gaat er bij mij niet in. Ik denk dat nogal wat managers op dit gebied onbewust toch bekwamer zijn dan ze zelf denken. Want ze hebben een bedrijf, realiseren omzet en winst. Doordat ze een waardepropositie leveren die meer is dan een product alleen. Maar wel de verbindende factor is met de behoeften van afnemers.

Misschien helpt wat meer duiding over het vakgebied hen begrip te krijgen over de rol van marketing voor hun bedrijf. En, dat marketing geen reclame is. Het is hart van een organisatie.

Meer weten over de rol van marketing in technische B2B?
Wil je meer weten over de rol van Marketing & Sales in technische B2B? En overweeg je een opleiding hierover te volgen? Kom dan kennismaken en ervaren of onze opleiding Industrial Business Marketing & Sales past bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

Klik op onderstaande button voor de datum, meer informatie en om je aan te melden.

« Terug naar overzicht met blogs

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close