deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wat kan er in een paar weken veel veranderen.

Wat kan er in een paar weken veel veranderen.

RustiekLaptopEnSmartphone-Deathtostock-rotateddonderdag 02 april 2020 13:52

Deze keer plaatsen we geen blog maar ons nieuwsbericht. Dat is al bijna een blog op zich. Met een paar links naar een aantal andere berichten waar we je graag op attenderen. Een oproep om deel te nemen aan ons wekelijkse STEMmings-café waarbij wij letterlijk en figuurlijk de verbinding leggen tussen leden en iedereen met belangstelling voor business development voor bedrijven in de maakindustrie, bouw en installatietechniek. En ook de aankondiging van diverse online workshops die we de komende weken organiseren. Van harte welkom

Door heer Willem de Vries

Op 2 maart plaatsten we dit bericht op onze siteOndanks Corona-virus groeit Nederlandse industrie fors - maar ook zorgen. Dit naar aanleiding van de NEVI inkoopmanagersindex (PMI) over februari 2020. De daarin genoemde zorgen:

  • de gevolgen door stagnatie van leveringen vanuit China vanwege het Corona-virus;
  • de voortdurende onzekerheid rond Brexit;
  • in eigen land de stikstofcrisis. 

Wat kan er veel veranderen in een paar weken. Want op 11 maart moesten wij onze eerste workshop annuleren. De dag daarop kon ’s avonds een streep door alle workshops en trainingen tot en met 6 april. En inmiddels is duidelijk dat fysieke bijeenkomsten tot 1 juni niet doorgaan. 

Menselijk en economisch leed 
Het Corona-virus laat een spoor van leed achter. Hoewel nog beperkt, weerspiegelt het zich in de NEVI PMI index van maartEn is het terug te vinden op de pagina’s met familieberichten in kranten, in ziekenhuizenachter menig voordeur en op individueel niveau. 

Voor de één komt de klap in privé hard aan en voor de ander vooral zakelijk. En de ééis wellicht nog paralyzed door alles wat zich om haar/hem afspeelt en weet niet in welke richting bewogen moet worden. Terwijl de ander de situatie al min of meer geaccepteerd heeft en voorsorteert op de toekomst na het Corona-virus. 

STEMmingscafé 
We zijn ons er terdege van bewust dat voor iedereen de situatie anders is. Maar voor vrijwel iedereen is de huidige situatie ongewis en levert het spanningen op. We zijn dan ook benieuwd hoe het met jou en je familie gaat, met jouw bedrijf of de organisatie waarvoor je werkzaam bent.  

En om daar met elkaar over te praten organiseren we voorlopig elke vrijdagmiddag het STEMmings-café  - online wel te verstaan. Om ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen of om elkaar gewoon even te ‘ontmoeten’ 

Letterlijk en figuurlijk leggen we daarvoor de verbinding tussen leden en iedereen met belangstelling voor business development voor bedrijven in de maakindustrie, bouw en installatietechniek. 

En, stel tijdens het STEMmings-café ook gerust je hulpvraag. Wie weet kunnen wij of iemand anders je helpen.  

Voorlopig online verder 
Zoals gemeld, hebben wij al onze (fysieke) activiteiten geannuleerd. Maar we hebben ons de afgelopen twee weken ook voorbereid op het online-aanbieden van verkorte programma’s. Vaak om eerst gewoon eens (kosteloos) kennis te maken met een onderwerp dat nu – of juist na COVID-19 – relevant is. We ontmoeten je dan ook graag online bij het STEMmingscafé of bij één van onze andere online programma's:

Met vriendelijke groet en graag tot ziens bij een van onze online activiteiten. 

 

Maarten van der Boon & Willem de Vries. 

 

« Terug naar overzicht met blogs

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close