27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten. Of toch niet?

Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten. Of toch niet?

maandag 07 september 2020

Tijdens het STEMmingscafé van vrijdag 4 september gaf David Knops (marketingstrateeg, STEM-ambassadeur en op dit moment a.i. manager marketing en communicatie van het FME) inzage in de jongste cijfers van onderzoek van FME. Dat werd voor de derde keer uitgevoerd, om de impact van het corona-virus te meten onder leden.

FME peilt daarmee de stemming over en breed scala aan branches en sectoren in de maakindustrie in de loop van deze bijzondere tijd. Daaruit blijkt ook een zeer divers beeld.

Vraaguitval boosdoener
Maar overall meldt bijna 80% van de bedrijven dat ze ook in 2021 een omzetdaling (49%) of stilstand daarin verwachten. Vraaguitval is voor 81% de belangrijkste oorzaak hiervan.

Ook andere factoren spelen mee zoals problemen in de logistieke keten en bevoorrading. Maar ook een verhoogd ziekteverzuim speelt ondernemingen parten.

Never stop
‘Als je geschoren wordt moet je stilzitten’ is een bekend beursgezegde wanneer de koersen dalen. Maar is dit ook het adagium dat je als ondernemer/onderneming moet hanteren in tijden van crisis?

Innovatie is een belangrijke weg uit de crisis. Zo meld niet alleen het FME. Ook marketing goeroe Philip Kotler schrijft hierover in zijn meest recente boek: ‘Never stop: winning through innovation’. En daarover discussiëren we a.s. vrijdag tijdens het STEMmingscafé.

Bron: Persbericht FME

Het volgende STEMmingscafé
Oh ja. Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur is er weer een STEMmingscafé.

Inhoud, gezellig en informeel
Kom je ook (weer) aanwaaien, mee praten en dit STEMmingscafé in een informele en gezellige sfeer de nodige inhoud geven? Welkom.

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close