27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Laat je marketingactiviteiten niet aan toeval over.

Laat je marketingactiviteiten niet aan toeval over.

200828KM5_knipsel-defdinsdag 08 september 2020

Terug van weggeweest……

….maar wat staat technische B2B bedrijven te wachten?

Nederland is weer terug van weggeweest. Althans wat de zomervakanties betreft. Economisch gezien zeker nog niet. Ondanks een wat positievere stemming hierover die het CPB liet horen de afgelopen weken en een positief gestemde NEVI PMI over augustus.

Maar wat staat Nederlandse technische B2B bedrijven te wachten? Want vanuit brancheorganisaties wordt gemeld dat de klap in de maakindustrie nog moet komen. En welke invloed heeft dat op innovatie, sales en marketing van technische bedrijven in de bouw, installatietechniek en maakindustrie?

We zijn er tijdens het STEMmingscafé van vrijdag 4 september over in discussie gegaan. Zowel met onze speciale gast aan de ST@Mtafel: David Knops (marketingstrateeg, STEM-ambassadeur en op dit moment a.i. manager marketing en communicatie van het FME). En natuurlijk ook met alle deelnemers. 

Het STEMmingscafé is er trouwens iedere vrijdagmiddag. Online van 13.30 tot 14.30 uur met een informele sfeer en een inhoudelijk en de nodige gezelligheid om de stemming erin te houden.

En verder in dit nieuwsbericht:

Want we helpen je graag op verschillende manieren bij de business development-activiteiten van jouw technische B2B bedrijf. Zowel op het gebied van (industriële) marketing, innovatie als sales.

Met vriendelijke groet,

Maarten van der Boon & Willem de Vries

Laat het niet aan toeval over

Zorg voor een goede afstemming van je marketingmix

Was het toeval? Een post op LinkedIn van Folkert Hettinga over het nieuwe boek van Philip Kotler. De man van marketingmix en de bekende vier P’s (Product, Prijs, Plaats, Promotie). 

En dat op dezelfde dag waarop Willem de Vries met de hoofdredacteur van Kunststof Magazine sprak over een nieuwe column over de marketingmix en hoe je de ACCU laadt voor je marketingplan. Lees hier het hele blog: Zorg voor een goede afstemming van je marketing mix >

Online inspiratiesessie
Over het laden van de ACCU van je marketingplan organiseren we elke tweede vrijdag van de maand een online inspiratiesessie. Kijk hier voor info en om je aan te melden >

Relevante discussie tijdens STEMmingscafé

Wanneer is het weer 'business as usual'?

En weer een mooie - en ook relevante - discussie vrijdagmiddag tijdens het STEMmingscafé.

Maarten van der Boon gaf een introductie over het opzetten van een vragenlijsten via MS Forms. Met de achterliggende gedachte: hoe zet je die in om informatie te verkrijgen van klanten en uit de markt.

De discussie daarover boog langzaam om naar de inzet van online media en technieken in (B2B) marketing. De digitale transitie die meer is dan het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten.

Welke gevolgen dit heeft voor een organisatie, het aanbod aan de afnemers en de invulling van de waardepropositie en hoe die transitie in een stroomversnelling is gekomen. Niet door Covid-19, maar dankzij.

Want de wereld hikte er al een tijdje tegenaan. We 'durfden' alleen nog niet. Zoals massaal thuiswerken, online vergaderen, workshops houden of zelfs een vervangend event voor een beurs of tentoonstelling organiseren.

Wordt dit ook onderkend in de board en door professionals?

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat 57% van de CMO's denkt dat het nog wel even duurt. Maar dat het daarna weer business as usual is? Wat denk jij?

Het volgende STEMmingscafé
Oh ja. Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur is er weer een STEMmingscafé.

Herhaalde oproep voor jouw hulp.

Dan helpen wij je straks aan informatie!

De oproep hebben we al eerder gedaan. Maar we hebben nog zeker 20 respondenten nodig voor het onderzoek dat we samen met Dr Raymond Loohuis en Rick Oosterveld (Universiteit Twente) uitvoeren naar 'het hoe' van servitisering.

Onderzoek is een van de pijlers waarop we kennis over business development in technische B2B ontwikkelen en ook vanuit STEM-imc met je delen.

Ander businessmodel
Servitisering biedt de mogelijkheden voor technische bedrijven om met betaalde diensten een nieuw business model te ontwikkelen.

Een ontwikkeling die zeker niet alleen weggelegd is voor grote bedrijven als Philips Healthcare of Signify. Een bedrijf als Pas Reform (eierbroedmachine fabrikant) past servitisering inmiddels ook toe in haar propositie.

Je leert er zelf ook van
Wellicht is servitisering ook een optie voor jouw technische B2B bedrijf. Door deelname aan dit onderzoek leer je daar al meer over. Want de vragen zelf, zetten al aan tot nadenken.

En natuurlijk delen we later de conclusies van dit onderzoek. Zowel via ons tweewekelijkse nieuwsbericht als tijdens een speciale masterclass met Dr. Raymond Loohuis. Daarin gaat hij ook dieper in op de rol van servitisering in het businessmodel van de toekomst van technische bedrijven.

Meedoen aan het onderzoek kost je tussen de acht en tien minuten maar levert je dus ook wat op.


Ga direct naar de scan!

Wat is de rol van business development in technische B2B

Laat je inspireren of kom kennis opdoen

Dit najaar bieden we je weer de nodige inspiratie- en kennissessies rond business development in technische B2B en de rol van (industriële) marketing, innovatie en sales daarbij.

Allemaal afgestemd op mensen die werkzaam zijn in een technische B2B omgeving. Ongeacht of dit nu de bouw, installatietechniek of maakindustrie is.

We hebben er hier een aantal voor je uitgelicht. 

Of bekijk het volledige overzicht in onze agenda met activiteiten.

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close