deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Tenderen of abonneren?

Tenderen of abonneren?

201012FD-ArtikelAanbestedingenHeadingmaandag 12 oktober 2020

Een groter contrast met het onderwerp dat eerst besproken werd tijdens het STEmmingscafé van vrijdag 9 oktober, is er bijna niet. Studenten van Universiteit Twente gingen in op de vraag of ‘Business Development support as a Service’ een optie is voor de dienstverlening van STEM Industrial Marketing Centre in de (nabije) toekomst.

Immers: de tijd lijkt rijp om kennis en informatie over business development niet meer ad hoc aan te bieden maar via een abonnementsvorm continue ter beschikking te stellen. Want het is voor managers, marketing-, sales- en innovatieprofessionals in een technische B2B omgeving bijna niet meer mogelijk om op alle fronten ontwikkelingen bij te houden.

Tenders lijken nog steeds te tenderen naar het vergeven van de opdracht tegen de laagste prijs. Zo bleek tijdens de discussie in het tweede deel van het STEMmingscafé. Hoewel daarin ook naar voren kwam dat steeds vaker andere zaken eveneens een rol spelen en van belang zijn om de aanbesteding te winnen.

Ook het lezen en op de juiste wijze interpreteren van een aanbestedingsuitvraag en inspelen op daarin genoemde kenmerken is van groot belang om de tender te kunnen winnen. Duurzaamheid* is er een van zoals blijkt uit een artikel in FD op 12 oktober. Maar prijs domineert nog wel.

*Bron: FD-online - maandag 12 oktober 2020.

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close