27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wat is het belang van goede marketing en sales bij innovatie? - nieuwsbericht #3

Wat is het belang van goede marketing en sales bij innovatie? - nieuwsbericht #3

210129InstallateursZaken-HeleArtikel-InnoverenStoptNooitdinsdag 09 februari 2021

Ondanks een langere lock down en avondklok steeg de NEVI PMI index in januari verder en nam het producentenvertrouwen toe. 

Desondanks blijkt uit onderzoek van het FME dat de impact van Covid-19 groot is. Bijna 40% van de deelnemende technische bedrijven verwacht een lagere omzet in 2021. Dat is dan ten opzichte van 2019, want over 2020 geeft 53,6% van de bedrijven aan zonder meer een lagere omzet te hebben dan het jaar daarvoor.

Lagere vraag
De belangrijkste reden voor die omzetdaling is nog steeds een lagere vraag door bestaande klanten en in bestaande markten. Het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten voor bestaande klanten en marktsegmenten wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste mogelijkheden om de huidige crisis te boven te komen. 

Overigens stopt innovatie nooit. Daar moet je in welke sector je ook actief bent, continu mee bezig zijn. Net als met je overige business development activiteiten.

Want er zijn meer mogelijkheden naast innovatie om aan de ontwikkeling van je bedrijf te werken. Meer weten: neem dan eens deel aan onze (kosteloze) online inspiratiesessie over de principes van business development.

eXplore
Of ontdek meer over de verschillende onderdelen van business development in een technische B2B omgeving en de rol van marketing, sales, communicatie en innovatie daarbij. Je vindt een compleet overzicht hiervan in onze agenda met aankomende activiteiten.

Aan een aantal kun je als eXplore deelnemer kosteloos deelnemen. zoals het wekelijkse STEMmingscafé elke vrijdagmiddag of de bootcamp donderdag 4 februari waarin we je toelichten hoe je de conversatie via LinkedIn aangaat met beslissers in technische B2B.

We ontmoeten je graag bij deze of een van onze andere sessies over business development in een technische B2B omgeving.

Maarten van der Boon & Willem de Vries

Innovatie in technische B2B: het stopt nooit!

Eind 2020 beëindigde Stichting KIEN haar activiteiten. Deze waren vooral gericht op business development en innovatie voor de installatiesector. Het kennisdomein waarop STEM-imc technische B2B bedrijven in de bouw, maakindustrie en technische installatiesector de helpende hand reikt.

Een logische stap dus om ook aan KIEN verbonden installateurs te laten ontdekken wat STEM Community hen te bieden heeft.

Het vakblad InstallateursZaken ging daarom in gesprek met Maarten van der Boon en Willem de Vries over het belang van continue innovatie en de rol van marketing en sales daarbij, overigens ook voor bedrijven in andere technische sectoren. Lees daarom hier het artikel: Innoveren in technische B2B: het belang van goede marketing >

En verder in dit nieuwsbericht......

  • Dat innovatie belangrijk is voor technische bedrijven laat de Nederlandse overheid ook zien door onder meer de zwaar getroffen automotive sector extra steun te geven hiervoor, berichtte het FD >

  • Tevens breidt de overheid haar (Corona) steun- en herstelpakket fors uit, nu de lock down langer duurt en in veel sectoren de nood hoog is. Meer hierover >

  • Digitalisering is de afgelopen decennia de drijvende kracht geweest achter economische groei en wereldwijde integratie. De EU dreigt op het terrein van digitale technologieën echter achterop te raken. Lees er hier meer over >

  • Door anders te kijken naar reststromen in productieprocessen leer je te herkennen hoe je hier waarde mee kunt realiseren, blijkt uit een publicatie van ABN AMRO >

  • Uit onderzoek van Kohli en Jaworski (1990) blijkt dat bedrijven met een hoge mate van marktgerichtheid beter presteren dan bedrijven die meer product georiënteerd zijn.

    Alle reden dus om te meten in welke mate jouw technische B2B bedrijf marktgericht is. Je komt er snel achter via de recent geïntroduceerde quick scan van STEM-imc en Universiteit Twente. Klik hier voor meer informatie en om de scan uit te voeren >

  • Meer berichten over ontwikkelingen in economie, marketing, sales en innovatie in technische B2B, vind je in ons overzicht met nieuwsberichten op onze website >

Business Development in technische B2B:

ontdekken, inspireren, ontwikkelen

We helpen je graag op weg bij de ontwikkeling van de business development-activiteiten van en voor jouw technische B2B bedrijf. 

Onderstaand tref je een aantal activiteiten die je kosteloos kunt volgen. Daarnaast ook een aantal workshops, trainingen en opleidingen waaraan je tegen betaling deel kunt nemen 

eXplore deelnemers betalen het normale tarief dat bij het betreffende programma vermeld staat.

Deelnemers aan het eXplain/eXpand programma betalen het community-tarief. Een extra reden om een deelname aan een van die programma's te overwegen, als je je daar nog niet voor aangemeld hebt.

  • Aan het wekelijkse STEMmingscafé kun je ook als eXplore deelnemer kosteloos deelnemen. Het STEMmingscafé is er elke vrijdagmiddag van13.30 tot 14.30 uur.

  • Of bekijk het complete overzicht van aankomende activiteiten op onze agenda via onderstaande button.

We ontmoeten je graag bij een of meer van deze sessies.

« Terug

Nieuwsarchief > 2021

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close