man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Ook Oud en Nieuw voor NEVI Purchase Managers Index

Ook Oud en Nieuw voor NEVI Purchase Managers Index

190101PMI-index-decemer2018donderdag 03 januari 2019

De NEVI Purchase Managers Index (PMI) over december 2018 vertoonde een lichte groei (57,2) ten opzichte van november (56,1) en vestigde daarmee een nieuw record. Want het jaargemiddelde kwam hierdoor uit op 59,7 punten. Een resultaat dat nog niet eerder vertoond werd. 

Oud nieuws rondom de PMI is dat er ook zorgen zijn omtrent de Brexit, de handelsoorlog die de VS met vooral China voert, de levering van grondstoffen en materialen, het tekort aan technisch geschoold personeel, beurskoersen die onder druk staan en verdeeldheid onder experts over de economische vooruitzichten voor 2019.

Vooral de nieuwe redactioneel commentator - Prof. dr. Bart Vos (NEVI hoogleraar inkoopmanagement Tilburg University) waarschuwt er dan ook voor niet zelfgenoegzaam achter over te leunen nu de PMI-index weer iets gestegen is en een all time high jaargemiddelde gescoord heeft. 

inmiddels oud commentator Prof. dr Arjen van Weele - want hij neemt met dit laatste commentaar over de PMI index van december afscheid - geeft ook een impliciete waarschuwing af.Hoewel je die misschien behoorlijk tussen de regels door moet zien te vinden. Maar de aankomende Brexit lijkt op dit moment een van de belangrijkste factoren voor de lichte stijging van de PMI in december. Want de export naar Groot-Brittanië is een van de belangrijkste factoren voor die groei. Wellicht veroorzaakt door bestellingen die naar voren zijn geschoven nu de Brexit met rasse schreden nadert.

Lees hier het persbericht van NEVI over de PMI index van december en het redactioneel commentaar hierop van de Oude en de Nieuwe commentator.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close