schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wisselende stemmingen deze week

Wisselende stemmingen deze week

zondag 20 januari 2019

De afgelopen week was er een van wisselende stemmingen. Allereerst was er natuurlijk de stemming in het Britse Lagerhuis over de Brexit-deal die Prime Minister May daarvoor had ingebracht. Het verloop is bekend. Maar de onzekerheid over de Brexit is er alleen maar groter door geworden. Afwachten lijkt het devies. Want het kan nog alle kanten op, zo blijkt ook uit het weekbericht van ING Bank. Hoewel? Bedrijven die zaken doen met en in Engeland kunnen zich maar beter goed voorbereiden op een no-deal scenario. Er zijn overigens meer scenario’s denkbaar.

Enige opluchting was er toen eerder deze week bleek dat de Duitse economie nipt ontsnapt is aan een technische recessie (twee kwartalen van krimp op een rij). Het was met marginale cijfers. Maar de voor onze export belangrijkste economie van de Europese Unie gaf over het vierde kwartaal nog net een kleine plus te zien. Het betekent overigens niet dat we nu voor de Nederlandse economie opgelucht adem kunnen halen. Goed in de gaten houden welke scenario’s zich kunnen voltrekken is zeker aan de orde.


En over scenariodenken gesproken: STEM Industrial Marketing Centre organiseert samen met Bob Rietveldt met regelmaat kennismakingssessies hierover.

Scenarioplanning
Maar wat is nu precies scenarioplanning. Hoe organiseer je dat. En wwaarom profiteren bedrijven die aan scenarioplanning doen sneller van een economische opleving en zijn ze minder gevoelig voor tegenvallende marktomstandigheden? Zaken die aan de orde komen tijdens de kennsimakingsworkshop over scenarioplanning die we samen met Bob Rietveldt organiseren bij voldoende belangstelling binnenkort weer organiseren. 

Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Our Phone Number: 085-104 65 36
Close