man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Afwachten of de NEVI index onder de 50 daalt? Of onderneem je juist nu actie.

Afwachten of de NEVI index onder de 50 daalt? Of onderneem je juist nu actie.

191101NEVI-Indicatorenzondag 03 november 2019

De NEVI-inkoopmanagers index (PMI) bereikte in oktober 2019 de laagste stand van de afgelopen zes jaar. Van de 9 indicatoren waren een daling in de productie en afnemende groei van de werkgelegenheid hiervan de belangrijkste 'boosdoeners'. Zwakkere marktomstandigheden en onzekerheden rondom Brexit en de aanhoudende handelsvete tussen China en Amerika de onderliggende factoren.

Met een stand van 50,3 punten is er nog net wel sprake van een lichte groei voor Nederlandse maakbedrijven. Maar deze stand ontlokte prof. dr. ir. Bart Vos in zijn analyse over de cijfers van oktober de woorden: 'het blijft al met al afwachten of de Nederlandse PMI de komende maanden onder de 50.0 grens zakt of dat we in Europa een uitzonderingspositie blijven houden.'

Afwachten of actie ondernemen
De woorden van Bart Vos zijn wat dat betreft ook wat academisch en beschouwend van aard. Als wetenschapper kun je kijken naar wat er gebeurde en daar dan ook een verklaring voor zoeken. Maar wil je met jouw onderneming afwachten tot de krimp uit de cijfers bevestigd wordt voordat je actie onderneemt? 

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een hoge mate van marktgerichtheid in staat zijn om juist in economische minder goede tijden beter te presteren dan bedrijven die meer product en productie georriënteerd zijn. Alle reden dus om eens te onderzoeken hoe het met de marktgerichtheid van jouw organisatie gesteld is.

Hoe marktgericht is uw bedrijf?
Marktgerichtheid loont, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Alle reden dus om zelf ook eens te onderzoeken hoe het met de marktgerichtheid van uw technische B2B organisatie gesteld is. 

Start hier direct het onderzoek en u komt het binnen tien minuten te weten. 

Tevens bieden we invullers de mogelijkheid om deel te nemen aan een masterclass over het belang van marktgerichtheid. Zeker als je ook stappen wil zetten op de ladder van servitisering als strategie om de concurrentie juist ook in economisch minder gunstige tijden, voor te blijven.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close