deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wat heeft Coolblue nu met de B2B waardeketen te maken?

Wat heeft Coolblue nu met de B2B waardeketen te maken?

200225Coolblue-en-haar-relatie-met-B2Bdinsdag 25 februari 2020

Opmerkelijk nieuws gisteren over Coolblue: ze verlagen de verkoop door ingestorte productie in China en zetten hun marketingcommunicatie op een laag pitje.

Tja, ook een keer een B2C organisatie in het nieuws bij STEM. Waarom? Omdat Coolblue aan het einde van de waardeketen zit. En inmiddels dus last ondervindt van het stilvallen van die keten in China als gevolg van het Coronavirus. 

Als Coolblue als laatste schakel in de waardeketen nu al maatregelen moet nemen. Hoe zit het dan met bedrijven die steeds verder upstream in die voortbrengingsketen opereren? 

En dat terwijl de NEVI PMI® index in januari hoger stond dan in de laatste maanden van 2019. En het er op leek dat de 'donderwolken die aan de hemel waren verschenen’ rondom order intakes, productieniveau en groei in de maakindustrie, overgedreven waren.

Verschillende scenario’s
Maar voorzichtigheid is op zijn plaats want mondiaal zijn er ook nog heel wat onzekerheden en scenario’s denkbaar, die een open economie als die van Nederland juist extra kwetsbaar maken. Scenarioplanning is dan een waardevol hulpmiddel om een bedrijf voor te bereiden op een onzekere toekomst. Je leest er meer over in ons recente nieuwsbericht.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close