27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Kom je ook ‘aanwaaien’ in het STEMmings-café? Online wel te verstaan!

Kom je ook ‘aanwaaien’ in het STEMmings-café? Online wel te verstaan!

200403STEMmingscafe#2-2dinsdag 14 april 2020

Hoe gaat het met jou? Dat is een oprechte vraag, waar je elk vrijdag zelf – online – een antwoord op kunt geven tijdens het STEMmings-café! Net zoals op de vraag wat jij bemerkt in de markt en rond jouw bedrijf in deze tijd van 'slimme lock down'. In de afgelopen weken hoorden we onder meer de volgende reacties op die vragen in het STEMmings-café:

  • Er worden bedrijven in de maakindustrie geraakt maar tot op heden lijkt de ‘schade’ mee te vallen.
  • Er vallen nog geen ontslagen, waar nodig wordt arbeidstijdverkorting aangevraagd en vooral flex- en tijdelijke contracten opgezegd.
  • Nogal wat maakbedrijven stellen hun productielijnen om, zodat ze nieuwe producten kunnen maken; met name voor de zorgsector.
  • Bedrijven zetten hun mensen van bijv. sales en administratie - maar ook monteurs die even niet bij klanten langs kunnen - in op andere plekken in de organisatie waar nu extra handen nodig zijn.
  • Thuiswerken is heel snel op een bepaalde manier geaccepteerd en contacten met bestaande relaties lopen op die manier wel door.
  • Leadgeneratie is wel lastig; nieuwe relaties staan niet erg open voor het leggen van (online) contacten – hoewel?
  • Ook bij bestaande klanten moet je je niet erg commercieel en pusherig gedragen maar empathie tonen en klanten vragen wat ze nu ervaren, waar ze nu behoefte aan hebben en waar je ze wellicht nu mee kunt helpen;

Wellicht herkenbare zaken en daarmee een schrale troost. Of juist een steuntje in de rug dat je op de goede weg bent. Doe er je voordeel mee of haak er morgen eens op in met jouw case, ervaring of tips! Of kom gewoon luisteren, jouw verhaal doen of gewoon even ‘aanwaaien’ – onlne dan wel te verstaan – om andere professionals uit de maakindustrie te ontmoeten.

Dus graag tot ziens in het wekelijkse STEMmings-café; maar laat wel even weten of je 'aan komt waaien'. Dan sturen we je op tijd een link voor deelname.

Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre

Maarten van der Boon en Willem de Vries

PS. Ons nieuwsbericht van vorige week gemist en daarmee ook de oproep om deel te nemen aan het STEMmings-café? Je kunt het hier online lezen met meer informatie hoe we jou de komende tijd online een helpende hand bieden. Staat het onderwerp waar jij vragen over hebt niet tussen? Laat het ons dan gewoon weten via een reply op dit bericht.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close