man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wees verandering voor! Werk er deze zomer aan (nieuwsbericht #12)

Wees verandering voor! Werk er deze zomer aan (nieuwsbericht #12)

donderdag 02 juli 2020

Morgen starten de schoolvakanties in Noord-Nederland.

Het vakantiegevoel begint dan ook bij menigeen extra hard te kriebelen. Zeker nu sinds woensdagavond het slot op onze samenleving en economie vanwege alle coronamaatregelen, er vrijwel helemaal van af is. En vakantie in eigen land en Europa – op gepaste afstand - weer volop mogelijk is.

Gebruik deze zomer goed
Ga je binnenkort er even tussenuit? Dan wensen we je een heel fijne en verdiende vakantie. Gebruik die goed om een beetje bij te komen.

Want we hebben met z’n allen best wel een rare, enerverende en ook zelfs wel zorgelijke tijd achter de rug. Een tijd die de noodzaak tot aanpassing aan veranderende omstandigheden als een soort mokerslag duidelijk maakte.

Het marketingvak gaat nu juist over aanpassen aan veranderingen. Want de basisvraag voor marketeers is: wat gebeurt er bij ongewijzigd beleid. Veranderingen zitten namelijk niet alleen in een crisis als deze. 

Ook Demografische, Economische, Politieke, Ethische en/of Ecologische, Sociaal-culturele en Technologische ontwikkelingen noodzaken tot aanpassing. En daar kun je maar beter op voorbereid zijn.  

Daar gaat nu juist deze keer het blog van Willem de Vries over: Wees verandering voor.

Aanpassen en doorgaan
De afgelopen maanden hebben ook ons gedwongen om ons her te bezinnen op de toekomst. En, hoe we hierin relevant kunnen blijven voor jou. Met ons aanpassen aan die heroverwegingen zijn we zeker nog niet klaar. Daar gaan we dan ook deze zomer verder mee.

Net zoals met online activiteiten. Zoals vrijdag 3 juli de 15e editie van het STEMmingscafé. Een 'lustrum' dus. Hoewel je er ook somber naar kunt kijken. Want het betekent ook ruim 15 weken coronamaatregelen. 

Maar deelnemers geven toch blijk van een wat andere blik. We hebben er een aantal verzameld in de aankondiging van deze 15e editie van het STEMmingscafé 

We hopen dat die je in de stemming brengen om vrijdag 3 juli een keer aan te komen waaien. Van harte welkom! Je direct aanmelden kan hier.

Zomersessies
Deze zomer gaan we ook door met onze online (kennismakings)sessies waarmee we je helpen om je verder voor te bereiden op jouw marketing-, sales, communicatie- en innovatieactiviteiten voor het najaar en daarna. Zoals:

  • Of een van onze andere zomerse sessies die we regelmatig ook herhalen deze zomer. Zodat je die eigenlijk niet hoeft te missen; je vindt ze in onze agenda.

 

Wij helpen jou aan informatie. Help jij ons aan gegevens daarvoor?

Onderzoek vormt een belangrijke bron waarop we kennis ontwikkelen over marketing, sales, innovatie en communicatie voor technische B2B bedrijven. Maar zonder de gegevens daarvoor kunnen we die kennis niet ontwikkelen en ook niet met jou delen. 

Daarom doen we regelmatig een beroep op je om ons aan gegevens te helpen. Ook nu weer. Deze keer voor een onderzoek dat we samen met de Universiteit Twente (Dr. Raymond Loohuis) doen naar 'het hoe' van servitisering en hoe het als betaalde dienst jouw business model kan veranderen

Voor het eerst wordt daarbij gekeken naar de relatie tussen marktgerichtheid en de bedrijfscompetenties die nodig zijn om stappen op de ladder van servitization te zetten.

Help jij ons aan gegevens? Dan delen we de informatie van dit onderzoek later zeker met je.

Deelnemen kost circa tien minuten. En je wordt er zelf ook direct wijzer van.

Ga direct naar de scan!

 

Een fijne vakantie en graag tot ziensNogmaals een hele fijne vakantieperiode gewenst. Maar ook graag tot ziens ergens deze zomer bij een van onze zomerse activiteiten, waarmee we je helpen je voor te bereiden op het najaar en daarna.

 

Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre


Maarten van der Boon & Willem de Vries

 

Voortaan ook als eerst op de hoogte?
Dit bericht is een integrale weergave van ons twee wekelijkse nieuwsbericht. Wil je voortaan ook als eerste op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de maakindustrie, marketing, sales en innovatie in technische B2B? Meld je dan hieronder aan voor ons nieuwsbericht. Je ontvangt het dan in je eigen mailbox.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close