27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Vakantietijd: een periode voor wat bezinning (nieuwsbericht #13)

Vakantietijd: een periode voor wat bezinning (nieuwsbericht #13)

200709IndustrialMarketingOnTheBeach2dinsdag 14 juli 2020

Het weer is wisselend en nog niet heel erg zomers. Toch maken heel wat mensen zich op voor een vakantie of zomerse periode vrijaf, maar thuis.

Want deze zomerperiode verloopt wellicht toch anders dan anders. Maar zelfs dan is het een periode waarin de meeste mensen wat afstand kunnen nemen van de dagelijkse werkzaamheden.

Een fijne zomerperiode
En daarmee ook een periode voor wat bezinning. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. We helpen je er graag bij met enkele zomerse sessies en wat blogs/artikelen en zelfs een paar boeken, die het lezen waard zijn.

Ook in relatie tot het onderzoek dat momenteel loopt naar ‘het hoe’ van servitisering. Neem je ook even de tijd om hier bij stil te staan?

Dan helpen wij jou na deze vakantieperiode met informatie voor een vliegende start met servitisering. Lees over al deze zaken meer in dit nieuwsbericht.

We wensen je hoe dan ook een fijne zomerperiode!

Servitisering: hét businessmodel van de toekomst?

Wij helpen jou aan informatie. Help jij ons aan gegevens?

Onderzoek naar ‘het hoe’ van servitisering is door COVID-19 alleen maar relevanter geworden. Want zelfs onze overheid roept het bedrijfsleven op bestaande businessmodellen te heroverwegen.

Businessmodel
Servitisering is  namelijk één van de mogelijkheden voor technische bedrijven om met betaalde diensten een nieuw business model te ontwikkelen. Maar welke competenties vraagt dat business wise?

Samen met Dr Raymond Loohuis en Rick Oosterveld (Universiteit Twente) doen we daar vanuit STEM Industrial Marketing Centre onderzoek naar.

Daarbij kijken we naar de relatie tussen de mate van marktgerichtheid en de benodigde bedrijfscompetenties van technische bedrijven.

De toekomst
Meedoen aan het onderzoek kost je tussen de acht en tien minuten maar levert je ook wat op.

De vragen zelf prikkelen al tot nadenken. Maar natuurlijk delen we later de uitslagen. Je kunt ook deelnemen aan een speciale masterclass met Raymond Loohuis over het onderzoek. Daarin behandelt hij de rol van servitisering in het businessmodel van de toekomst van technische bedrijven. Doe je mee?

Ga direct naar de scan!  

Lezenswaardig!

Tips voor wat blogs/artikelen en zelfs een paar boeken?

We hopen dat je deelneemt aan het onderzoek over servitisering. Wil je er echter eerst nog wat meer over lezen dan bevelen we je deze artikelen en blogs aan. We hebben ze de afgelopen maanden op onze site gepubliceerd.

Maar misschien ben je er nog niet aan toegekomen om ze te lezen. Of is het waardevol om ze nog eens in alle rust door te nemen.

Want wat is servitisering nu precies? En wat betekent het voor jouw technische B2B bedrijf? Lees dan eens deze blogs/artikelen:

Of bestel een van de boeken over industriële marketing die tevoorschijn kwamen bij het opruimen van de zolder en nog zeker het lezen waard zijn. Ze gaan voor de verzendkosten de deur omdat ze niet meer de jongste zijn, maar wel spiksplinternieuw (en het stof is er vanaf geveegd hoor).

Zomerse inspiratiesessies

De periode van intelligente lock downs, heeft ons ook wat geleerd. Sommige sessies lenen zich namelijk heel goed om met regelmaat online te verzorgen. En daar gaan we ook de komende zomerperiode mee door, zoals deze (gratis) sessies:

Of bekijk ons hele zomers aanbod van inspiratiesessie en workshops en opleidingen het komend najaar in onze agenda met activiteiten.

Een fijne vakantie en graag tot ziens

Nogmaals een hele fijne vakantieperiode gewenst. Maar ook graag tot ziens ergens deze zomer bij een van onze zomerse activiteiten of daarna, waarmee we je helpen je voor te bereiden op het najaar en daarna.

Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre

 

Maarten van der Boon & Willem de Vries

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close