_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Blendle: had focus op techniek, minder op gebruiker. Hoe zit dat bij jouw start-up?

Blendle: had focus op techniek, minder op gebruiker. Hoe zit dat bij jouw start-up?

200731FD-knipsel-Blendle_fantastisch_maar_vergat_gebruikervrijdag 31 juli 2020

Nederland kent een aantal - inmiddels scale-ups of zelfs gevestigde bedrijven - die het predicaat 'unicorn' verdienen Maar ooit zijn ze begonnen als start-up. Overigens net als Blendle, dat deze week overgenomen werd door het Franse Cafeyn. De redenen daarvoor zijn divers. Maar te veel focus op techniek en te weinig aandacht voor de gebruiker, lijkt daarbij de rode draad. Je leest er meer over in een artikel in FD.

Wat is de succesformule voor start-ups?
Blendle is niet het enige voorbeeld van een veelbelovende start-up die toch niet de status van 'unicorn' weet te bereiken. In Europa bereikten de afgelopen tien jaar overigens slechts 27 start-ups een waarde van meeer dan 1 miljard dollar (Trajkovska, 2019). Ware ’unicorns’.

Start-ups zijn goed voor de economie van een land. De afgelopen twee jaar zijn in Nederland meer dan 100.000 banen door start-ups gecreëerd. En van 2013 tot 2020 was de economische waarde van start-ups 44 miljard Euro (De Mol; 2020).

Respectabele cijfers. Toch faalt 90% van de start-ups (Patel, 2015). De belangrijkste oorzaak volgens onderzoek door CBINSIGHTS (2019): gebrek aan inzicht in de markt en de behoeften van mogelijke afnemers.

Maar waarom hebben ze een gebrek aan dat inzicht. Doen ze onvoldoende marktonderzoek? Zijn ze teveel productgericht? Blijven marketing en sales onderbelicht? En zijn dat de ontbrekende schakels in de succesformule van startups?

Wil je hier ook inzicht in? Doe dan mee aan het onderzoek van University of Twente doen Salemate en STEM Industrial Marketing Centre hiernaar en ontvang de resultaten: https://bit.ly/STEM-survey-startups

 

 

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close