27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

......even stoom afblazen..... (nieuwsbericht #14)

......even stoom afblazen..... (nieuwsbericht #14)

donderdag 06 augustus 2020

De afgelopen maanden waren bijzonder en hectisch voor iedereen. Daarom is het goed om ook even stoom af te blazen. Dat doen wij ook.

.....en natuurlijk een fijne vakantie/zomerperiode...
Daarom deze keer geen nieuw blog. Wel een verwijzing naar een blog dat we midden in de eerste fase van de coronacrisis publiceerden:  ‘Hoe online proof is jouw waardepropositie?

De relevantie ervan bleek deze week maar weer eens uit een Amerikaans onderzoek onder B2B-inkopers.

Onderzoek vormt ook de basis voor de kennis over business development in technische B2B die we vanuit STEM-imc met je delen. Doe daarom mee met ons onderzoek over servitisering in B2B.

Natuurlijk wensen we je een hele fijne vakantie/zomerperiode waarin ook jij even stoom kunt afblazen.

En wil je weten wat wij gaan doen als we stoom hebben afgeblazen? Klik dan op bijgaand #stemmingskiekje. 

Of kijk eens bij onze andere zomers activiteiten. Je bent van harte welkom!

Inkopers al lang online

Online verkopen verloopt niet vlekkeloos
Deze week verschenen de resultaten van een onderzoek (RAIN Group) dat in mei mondiaal is gehouden onder inkopers van B2B bedrijven. Niet zo heel verrassend blijkt daaruit dat in- en verkopende B2B partijen noodgedwongen de afgelopen maanden hun werkwijzen moesten verleggen naar online.


Uit eerder onderzoek bleek overigens al wel dat ruim 60% van de B2B-inkopers zich al langere tijd heel sterk online oriënteren op toeleveranciers.

Maar B2B-verkopers waren nog niet zover. Want voordat COVID-19 de wereld op zijn kop zette, waren minder dan 3 op de 10 (27%) van de B2B-verkopers virtueel/online actief (RAIN Group).

In een ander onderzoek van de RAIN Group - dat eveneens in mei van dit jaar is uitgevoerd - gaf 71% van de verkopers echter aan dat zij nu voor minimaal 50% online actief zijn.

Niet vlekkeloos
Online verkopen verloopt niet vlekkeloos, blijkt uit dit onderzoek. Inkopers geven overigens feilloos aan waarom niet. De meeste fouten die gemaakt worden (zie tabel), hebben overigens maar heel weinig te maken met het technisch organiseren van online verkoopactiviteiten.

Maar die online onvolkomenheden komen wel extra aan het licht, nu feitelijk alleen maar virtueel gehandeld kan worden.

Inkopers en jouw waardepropositie
Je ziet juist dat inkopers waarde hechten aan een aantrekkelijke en met visuals ondersteunde (online) presentatie. Dat ze reacties willen op vragen of de zorgen die men uit.

Daarnaast schort het volgens inkopers nogal eens aan een goede voorbereiding, de juiste (online) presentatie skills en een professionele houding van verkopers.

Ook slecht geschreven e-mail berichten blijken nogal eens voor te komen. Zelfs 80% van de inkopers geeft dit aan als een onvolkomenheid in het verkoopproces. 

Diverse van deze zaken kwamen ook al eens aan bod tijdens verschillende edities van het STEMmingscafé. Spot on dus. 

Wellicht een goed rede om ook een keer aan te komen waaien.

Onderzoek vormt de basis voor kennis

Help ons aan gegevens. Dan helpen wij je aan informatie!
Onderzoek is een van de pijlers waarop we kennis over business development in technische B2B baseren en vanuit STEM-imc met je delen.

Op dit moment doen we samen met Dr Raymond Loohuis en Rick Oosterveld (Universiteit Twente) onderzoek naar 'het hoe' van servitisering.

Ander businessmodel
Een onderzoek dat door COVID-19 alleen maar relevanter lijkt. Want zelfs onze overheid roept het bedrijfsleven op bestaande businessmodellen te heroverwegen.

Servitisering biedt daarbij de mogelijkheden voor technische bedrijven om met betaalde diensten een nieuw business model te ontwikkelen. Met dit onderzoek willen we er meer over te weten komen.

De toekomst
Meedoen aan het onderzoek kost je tussen de acht en tien minuten maar levert je ook wat op.

De vragen zelf prikkelen al tot nadenken. Maar natuurlijk delen we later de uitslagen. Je kunt ook deelnemen aan een speciale masterclass met Raymond Loohuis over het onderzoek. Daarin behandelt hij de rol van servitisering in het businessmodel van de toekomst van technische bedrijven. Doe je mee?

Ga direct naar de scan!  

Een fijne vakantie/zomerperiode

En wat tips voor wat inspiratie
Ga je nog weg de komende weken dan wensen we je een hele fijne vakantie.

Blijf je in Nederland dan hebben we je wellicht met onze ansichtkaart geïnspireerd voor een dagje nostalgische techniek bij en met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Post dan zeker even jouw sfeerplaatje op LinkedIn met #stemmingskiekje. 

Maar dat mag ook als je een ander favoriet zomers uitstapje met een kiekje wilt delen.

Wij delen deze zomer overigens ook nog informatie met je. Ongeacht of je nog weg gaat, al terug bent of besloten hebt dit jaar thuis te blijven.

Je vindt er meer over in de volgende blokken met  tips voor zomerse inspiratie.

Lezenswaardig

Tips voor wat blogs/artikelen en zelfs een paar boeken!
We hopen dat je deelneemt aan het onderzoek over servitisering. Wil je er echter eerst nog wat meer over lezen dan bevelen we je deze artikelen en blogs aan. We hebben ze de afgelopen maanden op onze site gepubliceerd.

Maar misschien ben je er nog niet aan toegekomen om ze te lezen. Of is het waardevol om ze nog eens in alle rust door te nemen.

Want wat is servitisering nu precies? En wat betekent het voor jouw technische B2B bedrijf? Lees dan eens deze blogs/artikelen:

Of bestel een van de boeken over industriële marketing die tevoorschijn kwamen rond 'Woningsdag' dit jaar, \ bij het opruimen van de zolder en nog zeker het lezen waard zijn. Ze gaan voor de verzendkosten de deur uit omdat ze niet meer de jongste zijn. Maar wel spiksplinternieuw (en het stof is er vanaf geveegd hoor).

Zomerse inspiratiesessies

Even stoom afblazen deze zomer is natuurlijk heerlijk. Maar de zomermaanden lenen zich ook goed om wat nieuwe inzichten op te doen.

We bieden je daarvoor diverse zomerse inspiratiesessies en vanaf 21 augustus natuurlijk ook weer het STEMmingscafé.

We hebben er hieronder een aantal voor je uitgelicht. Of bekijk een volledig overzicht van deze zomerse sessies en onze workshops plus opleidingen in het najaar, in onze agenda met activiteiten.

Uitgelicht

Maar eerst: ....nog even stoom afblazen!

Maar we ontmoeten je graag weer binnenkort
Nogmaals een hele fijne vakantieperiode gewenst. Maar ook graag tot ziens ergens deze zomer bij een van onze zomerse activiteiten of daarna, waarmee we je helpen je voor te bereiden op het najaar en daarna.

Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre

 

Maarten van der Boon & Willem de Vries

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close