deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Stoom afgeblazen, energie opgedaan..... .....maar wat brengt het najaar ons?

Stoom afgeblazen, energie opgedaan..... .....maar wat brengt het najaar ons?

woensdag 26 augustus 2020

Stoom afgeblazen, energie opgedaan.....

We hopen dat je net als wij even stoom hebt kunnen afblazen na een hectisch en bijzonder eerste halfjaar 2020. En dat je gewapend met nieuwe energie aan de slag bent gegaan of binnenkort weer aan de slag gaat.

Maar wat brengt het najaar ons? Daar spraken we ook over tijdens de heropening van het STEMmingscafé vrijdag 21 augustus.

En natuurlijk over meer zaken. Zoals het nieuwe boek van Philip Kotler waaraan Folkert Hettinga (Festo) een bijdrage geleverd heeft. Hij schreef er een gastblog over met de titel: Key Account Management * Innovatie = Perspectives tot de tweede macht.

En verder in dit nieuwsbericht:

  • Vragen we (nogmaals) aandacht voor het onderzoek omtrent servitisering dat we samen met de Universiteit Twente uitvoeren. Doe je mee?
    ons aanbod deze nazomer en dit najaar van inspiratie- en kennissessies.

  • Heb je nog vakantie? Geniet er dan nog even van! Maar hoe dan ook: we ontmoeten je graag weer binnenkort.

.....maar wat brengt het najaar ons?

STEMmingscafé #18: Juist nu tijd voor marktontwikkeling?
Er ontspon zich weer een mooie discussie tijdens - de heropening - van STEMmingscafé afgelopen vrijdag. De aanleiding: recent (internationaal) onderzoek van Gartner onder Chief Marketing Officers ... Lees hier het hele blog: Is het juist tijd voro marktontwikkeling?  

Kom je ook (weer) aanwaaien
Eind maart zijn we gestart met het wekelijkse STEMmingscafé als ontmoetingsplaats voor de leden van STEM Association in deze bijzondere tijd. Inmiddels is het STEMmingscafé uitgegroeid tot een 'inhoudelijk alternatief voor de VrijMiBo' volgens een van de deelnemers.

En deze week met weer tips van Maarten van der Boon hoe je eenvoudiger met diverse ICT-programma's kunt omgaan. En daarmee ook de online invulling van je waardepropositie kunt optimaliseren. Kom je ook (weer) aanwaaien?

Key Account Management * Innovatie

Perspectieven voor klant en leverancier in het kwadraat
Op een mooie zomeravond de afgelopen weken – hoe kan het ook anders – viel een post van Philip Kotler over zijn nieuwe boek op in de tijdlijn van Folkert Hettinga op LinkedIn.

Kotler - de man van de 4 P’s uit de marketingmix - heeft weer een nieuw boek toegevoegd aan zijn toch al imposante oeuvre. 

En ook met dit nieuwe boek ‘Never Stop: Winning Through Innovation’, wil Kotler ons weer inspireren en aanzetten tot actie. Folkert Hettinga leverde hiervoor een bijdrage over een innovatieve manier van Key Account Management.


Die resulteerde in een diepgaande samenwerking met de klant in de vorm van ‘embedded engineering’. 

Je leest er meer over in het gastblog van Folkert waarin hij je meeneemt in de nieuwste inzichten rondom marketing en innovatie van Philip Kotler >

Oproep: Help je ons aan gegevens?

Dan helpen wij je aan informatie!

Onderzoek is een van de pijlers waarop we kennis over business development in technische B2B baseren en vanuit STEM-imc met je delen.

Op dit moment doen we samen met Dr Raymond Loohuis en Rick Oosterveld (Universiteit Twente) onderzoek naar 'het hoe' van servitisering.

Ander businessmodel
Een onderzoek dat door COVID-19 alleen maar relevanter lijkt. Want zelfs onze overheid roept het bedrijfsleven op bestaande businessmodellen te heroverwegen.

Servitisering biedt daarbij de mogelijkheid voor technische bedrijven om met betaalde diensten een nieuw business model te ontwikkelen. Met dit onderzoek willen we er meer over te weten komen.

De toekomst
Meedoen aan het onderzoek kost je tussen de acht en tien minuten maar levert je ook wat op.

De vragen zelf prikkelen al tot nadenken. Maar natuurlijk delen we later de uitslagen. Je kunt ook deelnemen aan een speciale masterclass met Raymond Loohuis over het onderzoek. Daarin behandelt hij de rol van servitisering in het businessmodel van de toekomst van technische bedrijven. Doe je mee?

Ga direct naar de scan!  

 

Ons aanbod deze nazomer en dit najaar

Ons aanbod deze nazomer en dit najaar

Deze nazomer en dit najaar bieden we je weer de nodige inspiratie- en kennissessies. We hebben er hier een aantal voor je uitgelicht. Of bekijk het volledige overzicht in onze agenda met activiteiten.


« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close