deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Wacht niet tot het af is. Dan mis je de boot!

Wacht niet tot het af is. Dan mis je de boot!

200817NeverStop-WinningThroughInnovation-PhilipKotlerdinsdag 15 september 2020

Wat maakte nu dat Fuji Film de komst van digitale fotografie wel overleefde en het grotere Kodak niet?

Dat is de vraag die centraal staat in het jongste boek van marketinggoeroe Philip Kotler en Fuji's CEO Shigtaka Komori, dat Folkert Hettinga besprak tijdens STEMmingscafé #21 (11 september). Overigens samen met nog drie titels. De sheets van deze sessie kun je hier downloaden.

De belangrijkste les uit alle vier de titels: bereid je voor op noodzakelijke aanpassingen in plaats van alleen te focussen op het beschermen van het concurrentievoordeel van jouw organisatie. En die veranderingen zijn vaak ook radicaal en revolutionair.

De sleutel daarbij is blijven innoveren door het doorgronden van de behoeften van afnemers – een van de kerntaken van marketing. Een continu proces dat feitelijk technische mensen zou moeten aanspreken: het eindproduct is nooit af. Maar als je gaat wachten tot dat wel het geval is, mis je de boot.

Voorafgaand aan het STEMmingscafé schreef Folkert Hettinga het blog: Key Account Management * Innovatie = Perspectives2.

En wil je de door hem daarin besproken en aanbevolen boeken bestellen? Profiteer dan van het aanbod van STEM Industrial Marketing Centre.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close