_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Roep om technici blijft hoog ondanks coronacrisis en gevolgen voor arbeidsmarkt

Roep om technici blijft hoog ondanks coronacrisis en gevolgen voor arbeidsmarkt

200928BNogSteedsGroteVraagNaarTechnicimaandag 28 september 2020

De vraag naar machinemonteurs voert nog steeds de lijst met openstaande vacatures aan (8.500). En ook andere technische beroepen staan in de top 10 met meest gevraagd personeel. En dat in 'coronatijd', waarin de vraag naar zorgpersoneel maar deels door is toegenomen. Want ook die beroepsgroepen kampen al jaren met een hoge vraag aan personeel.

Zelfs bij grote werkloosheid veel werk voor technici en verpleegkundigen
Ondanks de toegenomen werkloosheid als gevolg van de coronacrisis, zijn er nog altijd beroepen waar makkelijk werk in te krijgen is. Machinemonteurs, gespecialiseerde verpleegkundigen en mbo-verpleegkundigen hebben nu de grootste baankans. En dat terwijl het UWV in de vijf jaar dat ze het meten niet eerder zo'n grote afname zag in het aantal openstaande vacatures per werkzoekende.

Dat blijkt uit een analyse van de UWV Spanningsindicator Arbeidsmarkt door de NOS. Die cijfers laten de verhouding tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zien: voor welke beroepen is er een schreeuwend tekort? Want de vraag naar personeel mag dan door de coronacrisis zijn afgenomen, voor de meest gewilde beroepsgroepen blijft de roep om personeel groot, zoals in de zorg en techniek.

Bron: NOS.nl > lees hier het hele artikel

Ook andere oplossingen mogelijk
Het tekort aan technisch opgeleid personeel is niet nieuw. Opvallend is wel dat ondanks de coronacrisis de vraag naar diverse technische vakspecialisten hoog is. Want ook in technische B2B sectoren blijven de economische gevolgen van deze gezondheidscrisis niet onopgemerkt.


Het tekort aan technische medewerkers is dan ook structureel en los je niet zomaar op. En net zoals uit het artikel op nos.nl blijkt over de zorgsector, los je het probleem ook niet met meer geld in de vorm van hogere salarissen op. 

Denk anders 
Hoe voorkom je dat de krapte op de arbeidsmarkt minder invloed heeft op jouw bedrijf? Daarover hebben wel al eens in eerdere berichten iets gemeld. Lees de tips in dit artikel dat weliswaar al in 2019 door ons geplaatst is maar nog steeds van toepassing.

En Davids Knops signaleerde in zijn blog op deze site ook al eens dat "een tekort aan technici niet even het oplossen van een 'storinkje' is"

Professionals op andere vakgebieden inzetten
Wil je meer weten over mogelijke oplossingen of gewoon eens van gedachte wisselen? Neem gerust eens contact met ons op.

Juist ook als de marketing- en communicatie-activiteiten binnen jouw organisatie niet optimaal uitgevoerd worden door een tekort aan menskracht hiervoor. Want de inzet van professionals op deelgebieden van de bedrijfsactiviteiten die niet door technici uitgevoerd hoeven te worden, is ook een oplossing om die vakspecialtisten vrij te spelen voor taken binnen hun vakgebied. Stuur een mailbericht of bel 06 204 275 84

 

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close