man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Is marketing een kostenpost en prijs gelijk aan waarde? - nieuwsbericht #17

Is marketing een kostenpost en prijs gelijk aan waarde? - nieuwsbericht #17

201007MarketingIsKostendinsdag 29 september 2020

Marketing is reclame, een kostenpost en pas relevant als je product 100% af is. Waarde is alleen in geld uit te drukken en neuromarketing het zoveelste trucje om mensen te verleiden een aankoop te doen.

Marketing is een kostenpost en waarde alleen in geld uit te drukken

Je kunt het eens of oneens zijn met deze uitspraken. Ze leiden in ieder geval tot inhoudelijk goede en relevante discussies tijdens het wekelijkse STEMmingscafé of onze workshops/opleidingen.

We peilen zelfs de stemming over dergelijke uitspraken in onderzoek. Besteden er aandacht aan tijdens masterclasses, zoals op woensdag 7 oktober.

En Maarten van der Boon licht in zijn recente blog toe waarom het ondanks intelligente systemen, niet lukt om het kopersbrein te slim af te zijn Want prijs en waarde zijn twee verschillende begrippen.

NB. Let ook op ons aanbod aan het slot ervan. Hoe je op een speelse maar serieuze manier de betekenis van waarde leert ontdekken. Lees hier het blog van Maarten en meer over ons aanbod >

En verder in dit nieuwsbericht.....

 • Wat kunnen bestaande (technische) bedrijven leren van startups. Zeker als het om marktgerichtheid en de (vroegtijdige) inzet van marketing & sales professionals gaat. Lees er hier meer over >

 • Waarom marketing eigenlijk zoveel op een technische ontwikkeling lijkt: het is nooit af. Maar als je te lang wacht, mis je de boot. Het kwam ter sprake in de discussie over het jongste boek van Philip Kotler tijdens het STEMmingscafé van vrijdag 11 september. Lees er hier meer over > 

  Bestel je de boeken die daarin besproken werden via STEM, dan doen we er nog een attentie bij. Bekijk hier ons boekenaanbod >

 • Kom ook (weer) aanwaaien tijdens het STEMmingscafé. De wekelijkse online ontmoetingsplaats van managers, marketing-, sales- en innovatieprofessionals met interesse in Business Development in technische B2B. Elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Meer informatie en aanmelden >

 • Over marketing bestaan nogal wat mythes. Tijdens de masterclass van woensdag 7 oktober gaan we vanuit een financieel- en marketingperspectief in op de veel gehoorde opmerking: ‘marketing is een kostenpost’.

  Een masterclass waarbij je van harte welkom bent bij onze gastheer Yokogawa in Amersfoort of om online aan deel te nemen.

  Klik hier voor meer informatie over deze masterclass, hoe je deel kunt nemen en om je aan te melden.

 • De masterclasses van STEM vormen een belangrijke pijler onder het lidmaatschap van STEM Industrial Marketing Association. Dat lidmaatschap geven we tijdelijk extra waarde mee.

  Want als je voor 31 oktober lid wordt, kun je tegen het ledentarief deelnemen aan onze workshop ‘Ontdek de betekenis waarde met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode. 

  Bekijk hier ons aanbod om nu extra waarde te halen uit een lidmaatschap >

Meer weten over business development in technische B2B?

Laat je inspireren of kom kennis opdoen

We helpen je graag op weg bij de business development activiteiten van jouw technische B2B bedrijf. Zowel op het gebied van (industriële) marketing, innovatie als sales. 

Daarvoor bieden we je de komende weken weer de gelegenheid om inspiratie of kennis op te doen tijdens verschillende sessies.

En altijd afgestemd op mensen die werkzaam zijn in een technische B2B omgeving. Ongeacht of dit nu de bouw, installatietechniek of maakindustrie is.

We hebben er hier een aantal voor je uitgelicht. Of bekijk het volledige overzicht in onze agenda met activiteiten.


We ontmoeten je graag bij een van deze sessies.

Met vriendelijke groet,

 

Maarten van der Boon en Willem de Vries

Voortaan ook als eerst op de hoogte?
Dit bericht is een overgenomen uit ons twee wekelijkse nieuwsbericht. Wil je voortaan ook als eerste op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de maakindustrie, marketing, sales en innovatie in technische B2B? Meld je dan via de widget of de aanmeldbutton hieronder aan voor ons nieuwsbericht. Je ontvangt het dan in je eigen mailbox.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close