schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Vooruitziende blik of common sense?

Vooruitziende blik of common sense?

201001MSteamsFeaturezondag 27 september 2020

Het kwam natuurlijk aan de orde tijdens het STEMmingscafé van vrijdag 25 september: de kans op een nieuwe lock down. Inmiddels weten we dat dit (nog) niet het geval is.

Maar wel dat er weer meer vanuit huis gewerkt moet worden. En ook, dat reizen naar (potentiële) klanten en hen bezoeken, op een lager pitje komt te staan. Althans zeker een week of drie.

Online iis blijvertje
Al eerder kwam tijdens het STEMmingscafé aan de orde dat ‘social selling’ - het online contact leggen met nieuwe klanten - wel een ‘blijvertje’ is. Net zoals het digitaal onderhouden van contacten met bestaande klantrelaties.

En het verzorgen van (verkoop)presentaties, instructies rondom producten, workshops, trainingen en opleidingen.

Online toolkit
De online tools* die Maarten van der Boon liet zien en de tips die hij gaf, zijn daarvoor raktische hulpmiddelen. Die ook in de ‘toolkit’ van marketing & sales professionals niet misstaan om ook op termijn online goed beslagen ten ijs te komen.

Want het lijkt een vooruitziende blik. Maar in onze optiek is het ‘common sense’ dat we ook post-corona meer dan voorheen digitaal zullen blijven werven, onderhandelen, presenteren en leren. En dan kun je maar beter voorbereid zijn door je nu de vraag te stellen hoe online proof je bedrijf is.


*De onliine tools die Maarten liet zien zijn onder meer via deze link te vinden. Het zijn primair nieuwe functies binnen Microsoft TEAMS maar tools die ook binnen andere platforms al te vinden waren of wellicht ook binnenkort te vinden zijn.

Voor Microsoft TEAMS betreft het de volgende functies:

  • Breakout rooms
  • Achtergronden waar je zelf beter bij in beeld blijft, waarbij mogelijk ook de te presenteren sheets op de achtergrond te tonen zijn en de presentator op de voorgrond beter zichtbaar is. NB. wel even opletten waar de presentator voor afbeeldingen of tekst komt te staan.
  • Van opnames van sessies zijn (binnenkort) ook transscripties te maken en kunnen notities toegevoegd worden.
  • Webinars in Teams

Een ander handig online hulpmiddel is een app waarmee je een digitaal whiteboard kunt creeren op een tablet. 
Er zijn verschillende whiteboard-apps zowel voor Microsoft als Apple. Je kunt ze vinden in de betreffende app-stores.

Een heel handige functionaliteit van Microsoft (vanaf Windows 10) is het indelen van je beeldscherm in verschillende delen. Zo kun je verschillende elementen die je tijdens een presentatie - zoals PowerPoint sheets, een online poll, een filmpje dat je wil tonen via schermdelen al klaar kunt zetten, zodat je er niet meer in de toolbar of je bureaublad naar hoeft te zoeken. Op je toetsenbord gebruik je hiervoor de toets met het Windows icoon + de pijlen toetsen. Even uitproberen en je kunt in je beeldscherm vier schermen tegelijk geopend hebben.


Kom gerust eens aanwaaien
Iedere week is er weer een ander thema waarover we na een korte introductie met elkaar in discussie gaan tijdens het STEMmingscafé. 

Daarnaast is het ook gewoon 'een wekelijkse online ontmoetingsplaats'. 'een moment om van en met elkaar te leren' en 'een mooie (inhoudelijke) afsluiting van de week', zoals diverse deelnemers het STEMmingscafé al eens kwalificeerden.

Kom gerust (weer) een keer aanwaaien. Het STEMmingscafé is er iedere vrijdagmiddag van 13.30 tot ca. 14.30 uur. Welkom.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close