schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Het wordt spannend voor de economie nu besmettingen oplopen

Het wordt spannend voor de economie nu besmettingen oplopen

200930NRC-Toename_besmettingen_spannend_voor_economiewoensdag 30 september 2020

Bij alle voorspellingen over de ontwikkeling van de Nederlandse economie was er de afgelopen tijden constand een 'maar': die van een eventuele tweede coronagolf. Want als die er komt zet dit alle voorspellnigen op z'n kop. Nu de besmettingen sinds de zomer oplopen 'wordt het apannend voor de economie' kopte het NRC dinsddag 29 september boven een artikel.

In dat artikel ook aandacht voor een drietal door het CPB-gepresenteerde scenario's: 

  1. de verwachtingen voor de economie zoals die ervoor stond voordat het coronavirus in Nederland om zich heen greep;
  2. het scenario waarop de Troonrede en Rijksbegroting op Prinsjesdag 2020 zijn gebaseerd;
  3. en een 'dieperdalscenario waarin de economie door een tweede coronagolf en een bijbehorende - al dan niet 'gehele' - lock down, zwaar wordt geraakt.

Inmiddels is het derde steunpakket van de overheid van kracht geworden. Een geweldige ruggensteun voor bedrijven die het moeilijk hebben. Om echter in rustiger vaarwater terecht te komen is het wellicht beter om de bakens te verzetten en een andere koers te gaan varen met je organisatie.

Wees verandering voor
Darwin zei het al: 'het is niet de sterkste soort die overleeft maar degene die zich het beste weet aan te passen aan verandering'. En daar kun je maar beter op voorbereid zijn door verandering voor te zijn. We publiceerden er al eens een blog over en organiseren ook met regelmaat inspiratiesessies om technische bedrijven te helpen veranderingen te herkennen en voor te blijven.  


Hoe laad je de ACCU van je marketingplan
Op strategisch niveau buigt marketing zich continue over de vraag: ‘wat zijn de gevolgen van ongewijzigd beleid’. En dan zie je eigenlijk dat verandering feitelijk de enige constante is. En daarom organiseren we maandelijks de (gratis) online inspiratiesessie 'hoe laad je de ACCU van je marketingplan'. 

Tijdens deze sessie geven we handreikingen hoe je die veranderingen ontdekt en ook kunt vertalen naar beleid voor jouw technische B2B-bedrijf. Want op een goede manier uitgevoerd levert deze methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren (ACCU) het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten. Je deelname is vrijblijvend maar levert je zeker stof tot nadenken op.

Bron: NRC 29 september 2020 - Besmettingen lopen op: nu wordt het spannend voor de economie

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close