man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Post Covid-19 is digitaal een blijvertje in B2B sales

Post Covid-19 is digitaal een blijvertje in B2B sales

201229McKinseyRapport-How-Covid19-changed-sales-foreverdinsdag 29 december 2020

Uit recent onderzoek van McKinsey blijkt dat 'digitaal' blijvend een belangrijk en relevant onderdeel blijft in het aan- en verkoopproces in (technische) B2B. 

Door de lock downs moesten verkopers wel online hun verkoopactiviteiten voortzetten. Maar nog belangrijker is te realiseren dat B2B Decision Makers ook in een periode na COVID-19 de voorkeur geven aan menselijke interacties op afstand en/of digitale zelfbediening. 

De belangrijkste redenen:

  • gemakkelijker in te plannen (binnen dagelijkse werkzaamheden/in agenda);
  • besparen van reiskosten (zelfs aan inkoopzijde blijkt dat een argument);
  • veiligheid.

Dat veiligheid een belangrijke reden is, is inherent aan de genomen maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Zelfservice en (online) interactie of afstand maken het voor kopers echter gemakkelijker om informatie te verkrijgen. Online bestellingen te plaatsen en zelfs service te regelen. En dat alles ook nog eens met meer gemak en een hogere snelheid. 

Wat eerst een respons op de crisis was, is uitgegroeid tot een situatie waarop kopers en verkopers in de toekomst in belangrijke mate zaken zullen blijven doen. In ieder geval voor een aanzienlijk deel van het koopproces. Zelfs in sectoren waar 'fieldsales-modellen' van oudsher dominieren. Want slechts 20% van de B2B-kopers zegt te hopen terug te keren aan de persoonlijke vormen van verkoop van weleer.

Meer weten en op de hoogte blijven?
Een ontwikkeling om vanaf 2021 rekening mee te houden met je marketing- en verkoopactiviteiten. En daarom besteden we de komende tijd op verschillende manieren aandacht aan die 'shift' naar digitaal verkopen. Onder meer tijdens een van de eerste masterclasses van dit jaar.

Interesse om daaraan deel te nemen? Neem dan zonder meer deel aan het STEM eXplore programma. Dan ontvang je in ieder geval tijdig informatie over deze masterclass.

Of overweeg direct een eXplain of eXpand deelname. Want daar is deelname aan de STEM masterclasses bij inbegrepen. Bron: McKinsey & Company - How COVID-19 has changed B2B sales forever

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close