schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Nieuw bij STEM: meet de marktgerichtheid van je eigen B2B organisatie

Nieuw bij STEM: meet de marktgerichtheid van je eigen B2B organisatie

maandag 01 februari 2021

Uit onderzoek van Kohli en Jaworski (1990) blijkt dat bedrijven met een hoge mate van marktgerichtheid presteren beter dan bedrijven die meer product georiënteerd zijn. 

En op basis van die onderzoeksgegevens hebben we de afgelopen tijd samen met de Universiteit Twente gewerkt aan een quick scan.

Daarin leer je binnen een minuut of vijf meer over de mate van marktgerichtheid van jouw B2B bedrijf. Of dat nu een technische B2B organisatie is of dat je een zakelijke dienstverlener bent aan technische bedrijven. 

Meten is weten
Door te meten hoe het met de marktgerichtheid van jouw bedrijf staat, zie je ook aan welke items je nog kunt werken om die verder te optimaliseren. 

  1. Verkrijgen van informatie:
    Hoe en hoe goed verkrijgt een organisatie informatie over afnemers, afnemersmarkten en de concurrentie? Dit geldt ook voor markten die men zou willen bedienen.
  2. Verspreiden van informatie:
    Hoe en hoe goed wordt informatie over klanten, de markt en concurrentie gedeeld in de organisatie?
  3. Reactievermogen/Responsiveness:
    Hoe en hoe goed is een organisatie in staat om te reageren op veranderende omstandigheden bij klanten en/of in markten en haar concurrenten.

Wil je zelf meten in welke mate jouw organisatie marktgericht is? En weten op welke fronten je die kunt verbeteren? Meet het via deze quick scan waarmee je direct inzage krijgt in de marktgerichtheid van jouw bedrijf en deze ook kunt vergelijken in een benchmark met andere technische bedrijven.

Ga direct naar deze quick scan via deze link of onderstaande button

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close