schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Psssst...... marktgerichtheid en bedrijfsresultaat hebben een relatie! - inspiratiemail #6

Psssst...... marktgerichtheid en bedrijfsresultaat hebben een relatie! - inspiratiemail #6

210329KM2-Hoe-relevant-is-uw-propositie-pagina1-knipsel2dinsdag 13 april 2021

Er is een relatie tussen de mate van marktgerichtheid, het realiseren van relevante waardeproposities en bedrijfsresultaten.

Je leest er meer over in onze zesde inspiratiemail van dit jaar.

Begrip over marktgerichtheid begint bij het management.

De DJ op de radio meldt dat het nu echt de periode van de Top-2000 lijkt, als hij Bohemian Rhapsody van Queen aankondigt en het buiten sneeuwt. Het is de eerste week van april 2021! De winter lijkt opnieuw zijn intrede te doen.

Gelukkig zien de verwachtingen er economisch gezien wat zonniger uit. En in het bijzonder voor ontwikkelingen in de industrie. Kijk maar eens onder het kopje ‘En verder in deze inspiratie-mail….’

Daar vind je overigens ook een paar artikelen die aansluiten bij ontwikkelingen op het gebied van werk en samenwerking, die post Covid-19 van invloed zijn op je organisatie en zakendoen. En daarmee ook op de marketing & sales van jouw bedrijf.

Daarover hebben we ook al diverse keren gesproken in het STEMmingscafé en tijdens de eerste ‘stem van de master’ sessie van dit jaar.

Onderwerpen die we zeker ook de komende tijd tijdens het wekelijkse STEMmingscafé aan de orde zullen stellen. Welkom!

Want digitaal is een blijvertje, zo maken we op uit onderzoek. En al lijkt het een vreemde eend in de bijt (tenslotte lijkt het nog steeds winter), uit onderzoek van DHL blijkt dat naar verwachting 80% van de handel in B2B in 2025 online verloopt!

Alle reden om als management goed te kijken naar wat al die ontwikkelingen betekenen voor de business van (technische) B2B-bedrijven. En hoe relevant de waardepropositie en marktgerichtheid van de organisatie is.

Want uit onderzoek van STEM-imc in samenwerking met de Universiteit Twente komt naar voren dat er een relatie is tussen de waardepropositie, de mate van marktgerichtheid van een organisatie en haar bedrijfspresentaties.

Je leest er meer over in het artikel van Willem de Vries dat hierover recent in Kunststof Magazine verscheen: 'begrip voor marktgerichtheid begint bij het management’.  

En, natuurlijk ontmoeten we je (weer) graag tijdens één of meer van onze sessies over business development die we de komende tijd weer organiseren.

En heb je vragen die je een keer persoonlijk wilt stellen? Neem dan gerust per mail contact met ons op. Of bel: 06-204 275 84

Met vriendelijke groet.

Maarten van der Boon & Willem de Vries

En verder in deze inspiratie-mail.............

Het 'voorjaar' dient zich aan in de Nederlandse economie

Diverse berichten over de veerkracht en ontwikkelingen van de Nederlandse economie en industrie zijn een voorteken van herstel:

Werken en zaken doen verloopt post Covid-19 anders

Toch is er ook reden om goed te kijken naar ontwikkelingen die mede door de Covid-19 pandemie in een stroomversnelling zijn geraakt:

  • McKinsey publiceerde recent over veranderingen in werkomstandigheden het onderzoek 'the future of work after Covid-19'. Die ook van invloed zijn op de sales- en marketingactiviteiten van een bedrijf en waar je maar beter op voorbereid kunt zijn. Je leest er hier meer over >

  • Maar ondanks digitalisering en automatisering is oog houden voor de menselijke factor in werk en zakendoen van belang. Ook om concurrentiekracht te behouden. Zo blijkt uit de Europese studie 'Factories of the Future' van TU/e >

  • Een gebrekkige afstemming tussen Sales & Marketing had altijd al impact op de bedrijfsresultaten. De digitale transitie die ook sales en marketing doormaken, verhoogt de noodzaak om de kloof te dichten, is op te maken uit het onderzoek 'The state of Sales and Marketing alignment in 2021' >

  • Door de Covid-19 crisis lijkt de aandacht voor duurzaamheid en circulariteit minder prioriteit te krijgen. Maar de aandacht daarvoor was in de Benelux al minder dan 30%, zo blijkt uit een studie.

    In de rest van Noord-Europa ligt dat percentage aanzienlijk hoger. Vreemd. Want duurzaam ondernemen levert concurrentievoordeel op.

    Duurzaamheid en circulariteit zijn dan ook onderwerpen die we daarom op de agenda hebben staan voor 'de stem van de master sessies' in het najaar. Lees er hier meer over en over het rapport dat we in Vraag&Aanbod hebben gelezen >

Business Development in technische B2B:

ontdek er meer over, ontwikkel jezelf en ontplooi jouw bedrijf!

We helpen je graag bij de business development-activiteiten van jouw technische B2B bedrijf. Zowel op het gebied van (industriële) marketing, communicatie, innovatie als sales. 

Daarvoor bieden we je ook de komende weken weer verschillende mogelijkheden om inspiratie of kennis op te doen. Je vindt ze allemaal in onze agenda met aankomende activiteiten.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close