27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

STEM Masterclass Marketing Accountability: wat leveren al die inspanningen nu precies op?

STEM Masterclass Marketing Accountability: wat leveren al die inspanningen nu precies op?

190416Accountability-beeld-Agendadinsdag 18 juni 2019

Hoeveel geld geven we eigenlijk uit aan marketing? En misschien nog wel een belangrijker vraag: hoeveel leveren al die inspanningen nu eigenlijk op? Is een bepaalde marketingactiviteit of -campagne iets wat een start en eind datum heeft? Is er een plan voor de uitvoering en zijn er wel duidelijke KPI’s?

Vragen die we helaas te weinig stellen aan onszelf met het gevolg dat wanneer de winstgevendheid van onze firma in gevaar is, of we winst optimalisatie willen doorvoeren er eigenlijk het makkelijkst geld valt te besparen op de marketing- & communcatie-activiteiten.

Relevantie
In de wereld van industriële marketing en communicatie gaat het eigenlijk nooit om brochures, en de hoop dat deze er sexy genoeg uitzien dat een klant de order plaatst.

Maar toch is het belangrijk om te bouwen aan relevantie richting klanten met content die voor hen bruikbaar is. Anno nu is dat zelfs een groeiende nood en gelijk de uitdaging. Het hebben van een contactenlijst die gesegmenteerd kan worden op industrie/sector, functie en regio. En dan komt het erop aan dat alle marketingactiveiten en uitingen aansluiten bij wat jouw bedrijf echt wil uitstralen.

Zijn wij een service provider en zo ja, wat doet die service voor onze klanten. Of, zijn we een product georiënteerd bedrijf? Als dat dan zo is, wat doen die producten dan voor onze klanten. En laten we het dan nog maar niet hebben over de magie van 'solutions'.

Uiteindelijk hoort aan de basis van alle marketinginspanningen en -communicatie een gedegen plan te liggen dat alle punten aan elkaar verbindt tot een duidelijk beeld van wat die activiteiten moeten doen voor de orderportefeuille. Nu en in de toekomst.

En daar zit wellicht de grootste uitdaging.

Masterclass
Tijdens deze masterclass rond het thema 'Marketing Accountabillity' gaat spreker Bert Konings (Director Marketting Yokogawa Europe) in op de toenemende vraag - ook in de industriële sector - om de resultaten van marketingactiviteiten inzichtelijk te maken.

Bert heeft onder meer in zijn voormalige functie als  Marketing Manager bij Emerson veel ervaring opgedaan met het 'accountable' maken van de marketingactiviteiten van de organisatie. In zijn nieuwe functie zal dit zeker ook een rol spelen.

Vanuit zijn ervaring neemt hij ons tijdens deze masterclass dan ook graag mee in de wereld van 'de ROI van marketinginspanningen in een technische B2B wereld.

Aan de orde komen zaken als:

  • Hoe bepaal je het doel, de klantengroep, de industrie en de mensen die uiteindelijk de keuze in jouw voordeel beslissen?
  • En wie zijn de mensen die de opdracht moeten/mogen ondertekenen?
  • Hoe meet je de resultaten en welke gereedschappen heb je daarvoor?
  • Waarom moet het sales team een integraal deel zijn van de campagne?
  • Wanneer rol je de activiteiten/campagne uit en worden de 'seasonalities' in de markt voldoende begrepen?
  • Hoe scoor je leads en wat doe je met leads die je niet als 'HOT' beschouwt?

Kortom een masterclass met praktijkvoorbeelden over hoe een investering in marketingactiviteiten transparant wordt, waardoor het duidelijk wordt wat de bijdrage hiervan is aan het verder vullen van de salesfunnel en de stroom van orders.

Datum, locatie en tijdstip
Deze masterclass is nu definitief vastgesteld op de bij dit bericht gepubliceerde datum.
We zijn deze middag en avond te gast bij Yokogawa te Amersfoort.

De start van deze masterclass is 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Eindtijd circa 20.30 uur. Yokogawa zorgt tussendoor voor een maaltijd.

Interesse in deelname?
Voor leden is deelname gratis. Heb je interesse in deelname aan uitsluitend de masterclass van 16 april 2019? Meld je dan aan voor een gratis kennismaking met de masterclasses van STEM Association. Laat het ons weten via het formulier achter deze link als je nog niet eerder kennis gemaakt hebt met de masterclasses van STEM. Heb je al eerder kennisgemaakt met de masterclasses van STEM dan zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen: 

Deelnemen aan beide masterclasses van deze tweeluik kan ook. Ben je geen lid van STEM Association dan zijn er verschillende opties:

  1. Lid worden - kijk hier voor de mogelijkheden voor een premium lidmaatschap of een strippenkaart. Hier tref je ook een link aan naar een formulier om je als lid aan te melden.  
  2. Of door de kosten te voldoen voor eenmalge deelname - deze bedragen € 175,-- (excl. btw).

« Terug

Our Phone Number: 085-104 65 36
Close